Парламентські вибори: що може завадити Гройсману

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Це рішення про відставку частково було емоційним, але ще й технологічним. Гройсман концентрується на підготовці до виборів, тим більше часу не так уже й багато.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру політичних досліджень «Пента», політолог Володимир Фесенко.

«Потрібно активно розкручувати свою партію й демонструвати себе як політика, що боротиметься за місце в парламенті. Тому в рішенні піти емоція була, але був і раціональний підхід», – зазначив Фесенко.

За три роки прем'єрства Гройсман сформувався як політик. Ситуація була непростою, але Гройсман був досить успішним. Зокрема, навіть у тому, що протримався ці три роки, уьлчнив він.

«А ось зараз потрібно продемонструвати інші якості політика. Провести партію до ВР не так уже й просто. Тому для нього це буде серйозним випробуванням», – додав експерт.

За його словами, зараз Гройсману важливо не покладатися просто на рекламу. Є багато прикладів, коли реклами багато, але ефект від неї нульовий.

«Головне завдання для Гройсмана зараз – розібратися з громадською думкою, зі ставленням суспільства до нього особисто та до його партії», – підкреслив він.

Топ провалених і виконаних обіцянок уряду ГройсманаКабінет міністрів Володимира Гройсмана доживає останні місяці. Слово і Діло виділило топ обіцянок міністрів.

Політолог звернув увагу, що, як і у Вакарчука, тут парадоксальна ситуація. У Гройсмана непоганий рейтинг – не найвищий, середній серед показників інших відомих політиків, але цей рейтинг можна конвертувати.

Однак наразі, коли виборців питають про бажання проголосувати за партію Гройсмана, то таких виявляється небагато. Цей розрив потрібно прибрати. Потрібно розібратися, в чому проблема. Для цього потрібні спеціальні дослідження, пояснив він.

«Якщо не буде ретельного вивчення громадської думки, розуміння цієї суперечливої ситуації, то Гройсман ризикує програти вибори. Потрібно підходити політтехнологічно. Не слід сподіватися на рекламу та креатив. Креатив не завжди приносить перемогу», – резюмував Володимир Фесенко.

Про те, як Володимир Гройсман виконує свої обіцянки, ми писали в матеріалі «Життєвий принцип Гройсмана – виконання обіцянок: перевіряємо, чи так це».

Топ обіцянок Володимира Гройсмана – за посиланням.

Також «Слово і Діло» з'ясувало, як хто голосував за відставку прем’єра. Детальніше – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: