У перший день президентства Зеленський провалив відразу дві обіцянки

Читать на русском
Першим указом президента Зеленського став стандартний указ про повноваження Верховного Головнокомандувача, а не розпуск Ради чи народовладдя.
Слово і Діло

Тема першого указу президента Зеленського не збіглася з озвученими раніше ним темами. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Як нагадують аналітики порталу, шостий президент України зробив дві суперечливі заяви про тему власного першого указу.

Так, на початку квітня в інтерв'ю «Радіо Свобода» Зеленський заявив, що першим його указом «буде затверджено план дій із запровадження в Україні справжнього народовладдя».

Попри це, після інавгураційної промови, під час якої Зеленський заявив, що розпускає парламент, на питання журналістів, яким буде його перший указ, президент України відповів: «Про розпуск Ради».

Володимир ЗеленськийПрезидент України

Оскільки один і той самий президентський указ не може стосуватися одночасно і народовладдя, і розпуску Ради, принаймні одна з цих обіцянок у будь-якому разі стала б невиконаною.

Утім, невиконаними можна вважати відразу обидві перелічені обіцянки Зеленського, адже в першу чергу, як і передбачає Конституція, він підписав указ про прийняття повноважень Верховного Головнокомандувача ЗСУ. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційному сайті президента.

Таким чином чинний президент Володимир Зеленський станом на другий день свого президентства має в активі рівно 100 обіцянок. 98 з них залишаються «у процесі виконання», іще 2 – вже отримали статус невиконаних.

Нагадаємо, аналітики сайту «Слово і Діло» уже десять років у режимі онлайн стежать за обіцянками українських високопосадовців. Зокрема, в будь-який час можна передивитися скріншоти з прямою мовою і документи, що доводять виконання або невиконання обіцянок попереднім президентом України Петром Порошенком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: