Скасування квот: реакція Кириленка на заяву співвласника «Квартал 95»

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко розкритикував заяву співвласника студії «Квартал 95» Бориса Шефіра щодо мовного закону та квот.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко розкритикував заяву співвласника студії «Квартал 95» Бориса Шефіра про необхідність скасувати закон про функціонування української мови як державної.

Свою позицію він висловив у Twitter, передає «Слово і Діло».

«Співавтор виборчої програми президента Борис Шефір виступив за скасування закону про мову, квот та підтримки українського кіно. Думаю, це і є реальні плани Зеленського в гуманітарній політиці. Якщо так, то це реалізація путінської програми боротьби з усім українським. І шлях Януковича», – заявив віце-прем'єр.

Співвласник студії «Квартал 95», яку започаткував президент України Володимир Зеленський, Борис Шефір в інтерв'ю «Детектор медіа» заявив, що чекає від президента скасування закону про функціонування української мови як державної. Також він висловив думку, що «політика українізації завдала удару по телерадіовиробництву».

Шефір сподівається, що російський ринок скоро знову буде відкрито для української телепродукції.

Мовний закон: що зміниться для українцівУкраїнську мову повинні будуть знати всі громадяни країни, зокрема депутати й чиновники. Але на приватне життя норми закону не поширюватимуться.

Крім цього, на думку співвласника «Кварталу 95», якщо від влади усунути людей, матеріально зацікавлених у війні на Донбасі, вона закінчиться, і з президентом РФ Володимиром Путіним можна було б домовитися.

В Адміністрації Президента заявили, що думка Зеленського не збігається з позицією Шефіра.

Раніше, в Раді заявили, що не допустять скасування «мовного» закону.

Також «Слово і Діло» розбиралася, які зміни чекають українців у зв'язку з «мовним» законом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: