Що обіцяли мери з приводу будівництва та реконструкції дитячих садків

Читать на русском

Перед початком сезону відпусток ми подивились, які обіцянки мають виконати мери влітку. Сьогодні «Слово і Діло» пропонує подивитись, як міські голови обласних центрів виконували свої обіцянки щодо будівництва та реконструкції дитячих садочків.

Відзначимо, що в цій темі мери поки справляються досить добре. Жоден із них не має провалених обіцянок, три зобов’язання вони вже встигли виконати, а решта поки перебуває в процесі реалізації.

У столиці з дитсадочками дуже напружена ситуація. Мер Києва Віталій Кличко в лютому 2019 року пообіцяв побудувати дитячий садок у Святошинському районі.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв побудувати дитячий садок у Святошинському районіСказано 7 лютого 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Цього року ми плануємо виділити рекордну суму на освіту – 17,9 млрд грн. Це майже третина столичного кошторису. Бюджетом за рахунок освітньої державної субвенції планується підвищити зарплату освітянам – більш ніж на 20%. Цього року ми плануємо будівництво одного садочка з нуля в Святошинському районі та повну реконструкцію 7 садків і 5 шкіл. Тобто це будуть фактично нові садки та школи», – заявив мер.

13 травня 2019 року на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань власності депутати підтримали проект рішення, який передбачає створення комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №497.

Дитсадок планують відкрити на вулиці академіка Корольова, 5-А. Передбачається, що об’єкт буде віднесений до сфери управління Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов улітку 2017 року заявив про намір відновити будівлю на провулку Каркашадзе, 4, де раніше був розташований дитячий садок №39. Ця будівля стоїть зруйнована вже близько 12 років. Саме її збираються реконструювати й у 2019 році відкрити там новий дитячий садок.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв відкрити 1000 місць в дитячих садочках у 2019 роціСказано 27 грудня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Впорався з обіцянкою мер Хмельницького Олександр Симчишин, коли в березні 2017 року заявив, що в 2018-му 3 дошкільних навчальних заклади будуть здані в експлуатацію, а саме садочки в мікрорайонах Лезневе та Гречани, а також НВК на Озерній.

Того ж року міськрада виділила 3,9 млн грн на завершення будівництва дитячого садка в Гречанах та 5 млн на продовження будівництва НВК на Озерній.

У 2018 році в Хмельницькому запрацювали дошкільні навчальні заклади №3, 7, 36. Ще 3 заклади перебувають на стадії будівництва.

У Львові мають відкрити 1000 місць у дитячих садочках у 2019 році. Таку обіцянку мер Львова Андрій Садовий дав у грудні минулого року.

«Також ми виконали обіцянку, яку я давав тут минулого року, що цьогоріч ми відкриємо 1000 місць у дитячих садочках. Ми це зробили. Запланували ще одну 1000 на наступний рік. І, в принципі, на 2020 рік ми маємо вийти з нульовою чергою до садочків», – заявив він.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, що Кличко вже п'ять років керує Києвом і зібрали топ обіцянок мера.

Також ми досліджували, що декларували мери обласних центрів у 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: