Зеленський звільнив начальника Головного слідчого управління СБУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський видав указ про звільнення начальника Головного слідчого управління Служби безпеки Григорія Остафійчука.

Президент Володимир Зеленський видав указ про звільнення начальника Головного слідчого управління Служби безпеки Григорія Остафійчука.

Як пише «Слово і Діло», відповідний указ №341/2019 опублікований на сайті глави держави.

Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянкуСеред перших кадрових рішень Зеленського - призначення Андрій Богдана та Руслана Рябошапки. Хоча президент обіцяв нових людей.

«Звільнити Остафійчука Григорія Володимировича з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України», – йдеться в документі, опублікованому 31 травня.

Нагадаємо, п'ятий президент Петро Порошенко призначив Григорія Остафійчука у 2015 році.

Громадський люстраційний комітет заявив, що Остафійчук не лише підпадає під люстрацію, але й має непояснені доходи. Активісти вимагали звільнити його.

30 травня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради подання про звільнення з посад двох міністрів і голови Служби безпеки.

Голова Служби безпеки Василь Грицак заявив, що 20 травня він, його заступники та члени команди подадуть на розгляд Зеленському рапорти про своє звільнення.

Наразі Грицак перебуває у відпустці, його обов’язки тимчасово виконує призначений президентом перший заступник голови Служби безпеки, колишній очільник партії «Слуга народу» Іван Баканов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: