Відставки та призначення: як буде вирішуватись кадрове питання

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог
Олег Саакянполітолог
Віктор Небоженкополітолог

У питанні кадрових призначень швидше за все будуть торги. Систему взаємозаліків ще ніхто не відміняв.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько.

«Не виключено, що за законопроекти Зеленського Рада готова буде голосувати за умови, що Зеленський буде підписувати ті законопроекти, які будуть внесені коаліцією», - акцентував Цибулько.

Він передбачає, що рішення будуть прийматися за принципом взаємозаліків, який нікуди не дінеться і при Зеленський.

Експерт нагадав, що квота президента - міністр оборони і міністр закордонних справ, всі інші - міністри коаліції.

«Якщо на міністра закордонних справ буде внесена кандидатура Пристайка, то скандалів бути не повинно. Він дуже професійний. Незважаючи на відставку Полторака, Грицака у силовому блоці також не критична ситуація. Більшою мірою за оперативне управління військами відповідає Генштаб. Навіть заміна двох або трьох осіб нічого не змінить. Це системна інституція», - аналізує політолог.

Відносно СБУ, фігури, які з'являлися в ЗМІ - всі кадрові службовці. В принципі система їх повинна прийняти, зазначив він.

Гройсман оголосив про свою відставку: реакція соцмережПрем'єр-міністр Володимир Гройсман вирішив піти у відставку після слів президента Володимира Зеленського про неефективність уряду.

Крім того, додав експерт, по СБУ є міжнародне зобов'язання. СБУ повинна стати структурою європейського зразка, а у нас вона є дещо викривлена.

Політолог Олег Саакян вказав, що перш за все потрібно заповнити АП та силові відомства. Після чого - пости, де президент монопольно визначає.

«Далі вже ті посади, які призначаються ВР за поданням президента», - зазначив Саакян.

Своєю чергою, політолог Віктор Небоженко припустив, що зараз буде ймовірно в.о в даних силових відомствах. Але, уточнив він, недовго, конкуренція божевільна, бажаючих багато.

На його думку, кадрові призначення не стануть проблемою для Зеленського.

«Він не виступає з якоюсь яскраво вираженою ідеологією, що могло б перешкодити якомусь чиновнику прийняти пропозицію наприклад, від Зеленського і очолити якесь відомство», - додав Небоженко.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах пишуть про інавгурацію Зеленського.

Нагадаємо, юрист Олександр Москалюк розповів «Слову і Ділу», що Володимир Зеленський своїм рішенням про розпуск парламенту порушив юридичну процедуру. Більше про умови розпуску ВР - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: