Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянку

Читать на русском
Серед перших кадрових рішень Зеленського - призначення Андрій Богдана та Руслана Рябошапки. Хоча президент обіцяв нових людей.
Слово і Діло

Президент України Володимир Зеленський не виконав свою передвиборну обіцянку про те, що його першими кадровими рішеннями будуть призначення «нових людей».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Перші кадрові призначення. Буде окрема прес-конференція. Луценко – це стара команда. Ми будемо призначати нових людей, і це стосується не тільки пана Луценка», – заявив Зеленський 21 квітня.

Рівно через місяць, 21 травня, Зеленський призначив керівництво Адміністрації президента і своїх помічників. Так, главою адміністрації став Андрій Богдан. Нагадаємо, що раніше Богдан обіймав посади заступника міністра юстиції (в уряді Юлії Тимошенко) і уповноваженого з питань антикорупційної політики (в уряді Миколи Азарова).

Крім того, Зеленський призначив одним із заступників глави АПУ Руслана Рябошапку, який був заступником міністра юстиції в уряді Арсенія Яценюка.

Серед інших призначень: Сергій Трофімов – перший заступник глави АПУ, Юрій Костюк та Кирило Тимошенко – заступники глави АПУ, Сергій Шефір – перший помічник президента, Андрій Єрмак – помічник президента, Михайло Федоров – радник президента, Руслан Стефанчук – представник президента у Верховній раді і радник.

З огляду на, що серед перших кадрових рішень глави держави були не зовсім «нові обличчя», свою обіцянку він не виконав.

Нагадаємо, в перший день президентства Володимир Зеленський провалив відразу дві обіцянки.

Також Зеленський ризикує повторити провалену обіцянку свого попередника Петра Порошенка: зробити так, щоб вибори в парламент проводилися за відкритими списками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: