Парубій прокоментував стенограму зустрічі Зеленського з лідерами фракцій (доповнено)

Читать на русском
Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з головами фракцій не досягли домовленості про відкриті списки.

Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з головами фракцій не досягнули домовленості про відкриті списки.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова Верховної ради Андрій Парубій.

Рада не включила до порядку денного законопроекти Зеленського: хто пішов проти президентаВерховна рада не включила до порядку денного два законопроекти президента Володимира Зеленського. Один з них стосувався зміни виборчої системи.

Голова парламенту зазначив, що дуже прикро, коли президентство починається з антиконституційних указів.

«Домовленостей про відкриті списки на нараді не було досягнуто. Жодної. І те, що було заявлено про домовленість із головами фракцій про відкриті списки – це відверта неправда. Дуже прикро, коли починається президентство з антиконституційних указів. Починається з неправди. Це може прочитати будь-яка людина. Переважна більшість фракцій виступили за відкриті списки й не давали підтвердження ідеї Богдана про те, що необхідно зробити закриті списки», – заявив Парубій.

Також лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко та спікер Верховної ради Андрій Парубій заявили, що Адміністрація президента оприлюднила цензуровану стенограму зустрічі президента Володимира Зеленського з головами фракцій.

Нагадаємо, Адміністрація президента оприлюднила повну стенограму зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом ВР та лідерами парламентських фракцій і груп, яка відбулася 21 травня 2019 року.

Так, 21 травня відбулася зустріч Зеленського й лідерів фракцій, на якій обговорювалися питання парламентських виборів і скорочення кількості депутатів. Тоді сторони домовилися про дату виборів – 21 або 28 липня.

Відзначимо, під час цієї зустрічі Зеленський попросив спікера Ради Андрія Парубія провести позачергове засідання для голосування його законопроектів про вибори та державні закупівлі.

Рада провела засідання, але законопроекти президента не поставила навіть на порядок денний.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: