Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у травні

Читать на русском

Перехідний період у владі продовжується. З усіма звільненнями, призначеннями й достроковими виборами українські політики зовсім забули про обіцянки (хоча скоро згадають, адже стартувала парламентська виборча кампанія). У травні найбільш «балакучим» політиком став мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, він частий гість нашого рейтингу. «Слово і Діло» визначило, хто ще туди потрапив.

Марцінків дав вісім обіцянок. Міський голова пообіцяв створити інвестиційний парк для розвитку бізнесу й залучення іноземних інвесторів. Також він заявив, що проведуть роботи з відновлення частини дамби в Микитинцях і капітальний ремонт дамби в Угорниках: «Щодо Угорників, ми там першочергові заходи здійснили й замовили роботи капітального характеру. Тобто ми той шматок, де була частково забрана частина дамби, зробимо капітально. Також плануємо поправити частину дамби в Микитинцях».

Крім того, Марцінків пообіцяв, що дитячий сад «Теремок» не закриють і зроблять там опалення. «Там пічне опалення, оскільки це пам'ятник архітектури. Ми виділили кошти, щоб зробити там опалення. До 1 вересня ми зробимо опалення, замінимо пічне опалення на звичайне», – заявив він.

Сім обіцянок у травні дала виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Цього року Супрун планує запустити електронні послуги з ліцензування в медичній сфері. «Після ретельної перевіркою системою онлайн можна буде отримати ліцензії на виробництво, продаж та імпорт ліків. Запровадження системи – не лише раціональне використання коштів. Це також зменшить корупційні ризики, велика ефективність роботи держорганів і зручність в отриманні послуг», – розповіла Супрун.

Ще цьогоріч Супрун пообіцяла представити перший в історії України безкоштовний перелік медичних послуг, а в 2020 році лікарні зможуть вносити інформацію до електронної медичної картки пацієнта.

По п'ять обіцянок дали народні депутати Юлія Тимошенко та Олександр Долженков. Причому одну травневу обіцянку Тимошенко вже виконала – «Батьківщина» голосуватиме за будь-яку постанову про інавгурації, а ще одну провалила – фракція голосуватиме за звільнення прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Також лідерка «Батьківщини» вчергове пообіцяла повернути Крим і відновити мир в Україні.

Долженков виконав дві свої травневі обіцянки – «Опозиційний блок» проголосує за відставку Гройсмана й підтримає всі дати інавгурації. Крім того, нардеп пообіцяв, що «Опоблок» після виборів скасує закони про мову та про декомунізацію.

Нагадаємо, раніше ми визначили топ виконаних і провалених обіцянок уряду Володимира Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: