Справа Саакашвілі: чи можливий арешт і за яких умов

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Річ у тім, що поки не зовсім зрозуміло, на якій підставі здійснювати арешт Саакашвілі. Якщо говорити про перетин кордону, то це адміністративне порушення, яке передбачає покарання у вигляді грошового штрафу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи ймовірність арешту Міхеіла Саакашвілі.

«У цій ситуації кримінального аспекту бути не може. Арешт на вимогу Грузії? Знову ж таки, це означає, що Саакашвілі має бути висланий до Грузії. Грузії це не потрібно, там його не чекають. Просто заарештувати Саакашвілі й тримати тут – очевидно, що діла не буде», – зазначив політолог.

Експерт не виключив арешту, але лише в тому разі, якщо знайдуть якісь порушення в діяльності Саакашвілі на посаді голови Одеської ОДА.

Від любові до ненависті: друзі та вороги СаакашвіліВ Україні Саакашвілі має не лише власну політичну партію, але й потужну підтримку низки популярних політиків. «Слово і Діло» вирішило розібратися, хто підтримує Саакашвілі в Грузії та Україні і хто є його опонентом.

«Якщо знайдуть, наприклад, якісь маніпуляції, схеми, серйозні порушення на посаді губернатора Одеської області, то, можливо, з’явиться варіант з арештом», – припустив він.

Однак, уточнив Петренко, якби була можливість чи бажання щось знайти, то про це б уже заявили.

«Хіба що чекають слушної нагоди», – підкреслив експерт.

«У будь-якому разі це виглядатиме як політичне переслідування. Якби це відразу сталося, то була б інша річ, а вже після його повернення, після того, коли його почали підтримувати, це виглядатиме як певні політичні репресії, що невигідно та буде негативом для АП», – резюмував Ігор Петренко.

Як повідомляється, вже арештовані двоє учасників прориву кордону в пункті пропуску «Шегині» 10 вересня.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Саакашвілі скоїв злочин, порушивши державний кордон, і розслідувати це будуть правоохоронні органи.

Міхеіл Саакашвілі анонсував приїзд до Києва 19 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: