Навіщо Зеленський повернув громадянство Саакашвілі та чому це обернеться проти нього?

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Зеленському не потрібно було пускати Саакашвілі до країни, це безглузде рішення. Саакашвілі переслідуватиме лише свої політичні інтереси.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородній.

«Саакашвілі займатиметься розгойдуванням ситуації у власних інтересах, не виключено, що зароблятиме на цьому гроші. Затишшя нам і так не обіцяють, не вистачало лише Саакашвілі», – зазначив Загородній.

Напевно, ухвалюючи таке рішення, Зеленський розраховував, що Саакашвілі тролитиме Порошенка.

«Навіть якщо так, трохи покритикує, а що в результаті? Що він може йому зробити? Рано чи пізно Саакашвілі перекине сили на самого Зеленського», – підкреслив політтехнолог.

На його думку, реальних політичних перспектив у Саакашвілі немає.

Юрист дав жорстку оцінку указу Зеленського, що повернув громадянство України СаакашвіліПрезидент Зеленський мав три варіанти вирішення цієї проблеми, але обрав не найкращий, з точки зору права, шлях, вважає юрист.

«Саакашвілі – політичний пенсіонер. Він чомусь не рветься до Грузії, рятувати країну, як він говорить, від російського олігарха Бідзіни Іванішвілі. Звичайно, в Україні вигідніше боротися з корупцією. У нас і країна більша, і корупціонери багатші. Є в кого взяти гроші, щоб когось потролити. Саакашвілі зароблятиме гроші. Тим більше, якщо є ще ті, хто ведеться на це шоу, потрібно влаштувати це шоу», – пояснив він.

Ймовірно, в Зеленського «глибока задумка» на те, що Саакашвілі займатиметься Порошенком. Однак Саакашвілі займатиметься не лише Порошенком, він візьметься й за Зеленського. Також, зважаючи на непрості відносини за лінією МВС, зараз конфлікти навряд чи виникатимуть, уточнив експерт.

«Аваков і так показує, що він єдина людина в країні, яка в цій дитячій пісочниці виглядає дорослою й може контролювати ситуацію. Конфліктів не буде. Йому пояснять, що Аваков головний. Багато говоритиме – відправлять назад», – акцентував він.

Крім того, за його словами, щодо самої процедури повернення громадянства будуть питання. Практика зміни указів заднім числом підозріла. Якби це так легко можна було робити, то, напевно, кожен новий президент змінював би укази попередніх.

«Це так само, як із попередніми указами, які скасував Зеленський. Не можна так скасовувати укази. Відсторонити, звільнити можна. Скасувати указ заднім числом? Так не працюють. Зрештою, це може погано закінчитися, це очевидне перевищення повноважень. Незрозуміло, хто дає Зеленському такі юридичні поради», – резюмував Тарас Загородній.

Раніше «Слово і Діло» дізналося, чи зможе Саакашвілі балотуватися на дострокових виборах до Ради.

Нагадаємо, юрист дав жорстку оцінку указу Зеленського, який повернув громадянство України Саакашвілі.

Що пишуть у соцмережах про рішення Зеленського повернути Саакашвілі громадянство – в нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: