У Ізраїлі саморозпустився парламент

Читать на русском
Ізраїльський парламент проголосував за саморозпуск, уперше в історії Ізраїлю парламенту не вдалося сформувати коаліцію після виборів.

Ізраїльський парламент (Кнесет) проголосував за саморозпуск, уперше в історії Ізраїлю парламенту не вдалося сформувати коаліцію після виборів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Jerusalem Post.

Дострокові вибори до Ради: хронологія виборчої кампаніїДострокові вибори до Верховної ради відбудуться 21 липня. Слово і Діло склало календар з основними датами кампанії.

Повторні вибори призначено на 17 вересня.

За рішення про дострокове завершення повноважень проголосували 74 депутати, проти - 45 осіб.

Перед голосуванням прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомив своїй партії «Лікуд», що йому не вдалося вчасно сформувати в парламенті правлячу коаліцію.

Зазначається, що повторні парламентські вибори в країні є безпрецедентними і що це перший випадок у історії Ізраїлю, коли вибори до парламенту не привели до створення уряду.

Нетаньяху мав сформувати уряд до вечора 29 травня, він мав намір створити кабінет із представників правих і релігійних партій, однак угоди не було досягнуто до встановленого терміну.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський приніс присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов'язків.

Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної ради і запропонував чиновникам КМУ писати заяви про відставку.

А у вівторок, 21 травня, президент своїм указом розпустив Раду. Дострокові вибори призначені на 21 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: