Указ про розпуск ВР і дату нових виборів офіційно опублікували

Читать на русском

Указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дату призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року опублікували в Урядовому кур'єрі.

Указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної ради та дату призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року опублікували в «Урядовому кур'єрі».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в урядовому виданні від 23 травня.

«Керуючись частиною другою статті 77, частинами шостою і сьомою статті 83, пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: 1. Припинити достроково повноваження Верховної Ради України восьмого скликання», - сказано в указі.

Також цим указом він призначив позачергові вибори до Верховної Ради на 21 липня 2019 року.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну раду 8 скликання, а 21 травня видав відповідний указ із датою перевиборів 21 липня.

Приводом до розпуску у Зеленського назвали «відсутність коаліції».

При цьому президент зустрівся з лідерами фракцій щодо перевиборів і домовився про проведення позачергового засідання парламенту 22 травня для зміни виборчого законодавства.

Однак 22 травня Верховна рада не внесла навіть до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, який передбачає запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до 3%.

Спікер Андрій Парубій закрив засідання парламенту до 28 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: