Зеленський дозволив НАБУ безперешкодно працювати за кордоном

Читать на русском
Зеленський доручив МЗС проінформувати Раду Європи та ООН, що НАБУ  може прямо співпрацювати й контактувати з антикорупційними органами інших держав.

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ невідкладно поінформувати Раду Європи та Організацію Об’єднаних Націй, що Національне антикорупційне бюро України може прямо співпрацювати й контактувати з антикорупційними органами інших держав.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський зазначив, що за законом «Про Національне антикорупційне бюро України» та Кримінальним процесуальним кодексом, НАБУ наділено повноваженнями центрального органу з міжнародної співпраці у розслідуванні кримінальних проваджень.

Тобто бюро може напряму комунікувати з міжнародними партнерами щодо розслідування корупційних діянь, надсилати та отримувати запити про міжнародну правову допомогу.

«Проте через відсутність політичної волі з боку колишнього Президента України та з метою перешкоджання роботі НАБУ реалізація повноважень Бюро здійснювати міжнародну співпрацю блокувалася», – заявляє прес-служба президента.

Зеленський доручив невідкладно повідомити депозитаріїв міжнародних багатосторонніх договорів про визнання Україною з 25 січня 2015 року НАБУ центральним органом (разом із Міністерством юстиції та Генеральною прокуратурою) у сфері міжнародно-правової співпраці у кримінальних провадженнях, «надіславши відповідні заяви до шести визначених міжнародних багатосторонніх договорів, учасником яких є Україна».

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про хабарі судді з Маріуполя.

Також, бюро проводило обшук на заводі ФФУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: