Обшуки НАБУ в Білій Церкві: суд залишив заарештованою техніку

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для повернення ноутбуку і телефону, які вилучили під час обшуку.

Суд залишив заарештованим мобільний телефон iPhone 7, ноутбук Lenovo Think Pad і жорсткий диск, які вилучили детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку у кримінальному провадженні про можливі зловживання Білоцерківської міської ради Київської області під час купівлі нерухомості за завищеною ціною.

Таке рішення 14 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець за результатами розгляду скарги власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 9 січня детективи НАБУ провели обшуки в домоволодінні та офісному приміщенні в цій справі. Так, під час обшуку детективи вилучили вищевказане майно. Пізніше постановою детектива НАБУ це майно було визнане речовими доказами, а на них було накладено арешт.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у задоволенні скарги.

Як відомо, детективи розслідують можливе зловживання посадовців Білоцерківської міської ради Київської області під час закупівлі нерухомості за завищеною ціною, а саме об'єкту незавершеного будівництва загальною площею 4728,5 квадратних метрів. За оцінкою слідства, міському бюджету Білої Церкви завдано збитку у сумі 19,45 млн грн в ході реалізації вказаної схеми.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки у мера Білої Церкви Геннадія Дикого. Пізніше суд наклав арешт на його мобільні телефони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: