Верховний суд отримав другий позов про розпуск Ради

Читать на русском
У Верховний суд 23 травня надійшла ще одна позовна заява про визнання протиправним і недійсним указа президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

У Верховний суд 23 травня надійшла ще одна позовна заява про визнання протиправним і недійсним указа президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Верховного суду на своїй сторінці в Facebook.

Указ Зеленського про розпуск Ради оскаржили у Верховному суді: які перспективи справиЧому указ Зеленського про розпуск Ради оскаржують у Верховному суді, а не в КСУ і які перспективи справи за відсутності норм про коаліцію в законодавстві, ми запитали у юристів.

«У Верховний суд надійшла ще одна позовна заява до президента України про визнання протиправним і недійсним указу президента України від 21.05.2019 року № 303/2019 «Про дострокове припинення повноважень Верховної ради України та призначення позачергових виборів», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що заява подана фізичною особою 23 травня. Зазначена справа зареєстровано під номером 9901/278/19.

Таким чином, у Верховному суді знаходяться дві позовні заяви з аналогічними вимогами.

Нагадаємо, раніше Верховний суд отримав позов на указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної ради. У прес-службі кажуть, що заявник просить визнати протиправним та нечинним указ Зеленського про дострокові вибори.

Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України суддя протягом п'яти днів з дня подачі позовної заяви виносить ухвалу про таких процессуальныех діях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: