У Верховному Суді вже три заяви про незаконність розпуску Ради

Читать на русском
У Верховний Суд подано вже три позовні заяви, якими оскаржується указ президента про розпуск Верховної Ради.

До Верховного Суду в п'ятницю надійшла вже третя позовна заява про визнання незаконним указу президента Володимира Зеленського про позачергові вибори до Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба суду, передає «Слово і Діло».

Вказано, що заява подана фізичною особою безпосередньо до канцелярії Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду 24 травня.

«Справу зареєстровано за номером 9901/280/19. Протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви суддя постановляє ухвалу про наступні процесуальні дії», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що таким чином, у Верховний Суд подано вже три позовні заяви, якими оскаржується указ президента про розпуск Верховної Ради.

Указ Зеленського про розпуск Ради оскаржили у Верховному суді: які перспективи справиЧому указ Зеленського про розпуск Ради оскаржують у Верховному суді, а не в КСУ і які перспективи справи за відсутності норм про коаліцію в законодавстві, ми запитали у юристів.

Напередодні, група депутатів «Народного фронту» внесла до Конституційного суду подання про конституційність указу президента Володимира Зеленського про позачергові вибори до Верховної Ради.

Екс-кандидат у президенти та екс-радник міністра оборони Валерія Гелетея Олександр Данилюк раніше заявляв, що його політична партія оскаржила указ Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради у Верховному Суді.

Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду.

21 травня президент підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів на 21 липня. 23 травня указ про розпуск ВР набув чинності.

Як відомо, 24 травня стартувала парламентська кампанія.

Які перспективи судової справи - в нашому матеріалі за посиланням.

Також ми повідомляли, що в перший день президентства Зеленський провалив відразу дві обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: