ГПУ заявила про нові докази присутності Росії на Донбасі

Читать на русском
Генеральна прокуратура України заявила про отримання додаткових доказів військової присутності Російської Федерації у Донецькій області.

Генеральна прокуратура України заявила про отримання додаткових доказів військової присутності Російської Федерації у Донецькій області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Спостерігачі ОБСЄ помітили на Донбасі танки, гаубиці, міномети та «Гради»Біля Ірміна спостерігачі зафіксували 2 буксирувальних міномети Волошка, а в населеному пункті Брянка – одну РСЗВ.

Згідно з повідомленням, управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генпрокуратури здійснює досудове розслідування за фактами застосування представниками влади й командуванням Збройних сил Росії «засобів ведення війни заборонених міжнародним правом, інших порушень законів та звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами, поєднаних з умисними вбивствами».

«Під час слідчих (розшукових) дій в зоні проведення операції Об’єднаних сил працівниками управління спільно зі співробітниками військової контррозвідки Служби безпеки України виявлено снайперську гвинтівку СВД із оптичним прицілом ПСО-1 російського виробництва зі штатним заводським прикладом та цівкою, що постачаються на замовлення ЗС Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що снайперську гвинтівку з оптичним прицілом було знайдено після знищення позиції снайпера російсько-терористичних військ поблизу населеного пункту Красногорівка Мар’їнського району Донецької області на початку березня 2018 року.

Також зазначається, що у населеному пункті Водяне Волноваського району Донецької області українськими військовослужбовцями виявлено 72 мм малогабаритний реактивний вогнемет «МРО-А» з пострілом, у характерному для ЗС Росії камуфляжному фарбуванні.

За попередньою інформацією Міноборони України, зазначена зброя на забезпеченні ЗС України не перебуває.

«Місця виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань», - йдеться в повідомленні.

Наразі проводяться відповідні експертизи, досудове розслідування триває.

Раніше розвідка повідомляла, що на Донбас прибули снайпери з Росії.

Також нагадаємо, на початку квітня снайпер обстріляв блокпост в Донецькій області, є поранені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: