Негода в Україні: на Заході оголосили загрозу затоплення доріг

Читать на русском
Сьогодні продовжиться підвищення рівнів води на ділянці Західного Бугу Кам'янка-Бузька-Литовеж на 0,1-0,3 м над поточними рівнями, з подальшим затопленням заплав і сільгоспугідь.

Через дощі на західній Україні 28 травня можливе затоплення доріг і населених пунктів.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

На заході України через негоду загинуло 2 людини - ДСНСВіце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко повідомив, що через негоду на західній частині України загинуло двоє осіб.

Повідомляється, що сьогодні продовжиться підвищення рівнів води на ділянці Західного Бугу Кам'янка-Бузька-Литовеж на 0,1-0,3 м над поточними рівнями, з подальшим затопленням заплав і сільгоспугідь.

Крім того, 28 травня на річках басейну Прип'яті на 0,2-0,8 м над рівнями станом на 08:00 24 травня з подальшим затопленням заплав, сільськогосподарських угідь та господарських споруд. Можливе затоплення доріг місцевого значення, господарських об'єктів і сільськогосподарських угідь в ряді сіл Любешівського та Маневицького районів Волинської області, а також Сарненського району Рівненської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 28 травня у західній частині пройдуть дощі з грозами, на решті території переважно без опадів.

За даними синоптиків, у четвер і п'ятницю, 30-31 травня, до України знову повернуться дощі. До кінця тижня на заході країни очікується похолодання, а з наступного понеділка, 3 червня, воно пошириться на більшість областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: