Президент підписав указ про подолання наслідків повеней на Закарпатті та Івано-Франківщині

Читать на русском
Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Як пише «Слово і Діло», мова йде про указ №325/2019.

Синоптики уточнили прогноз погоди на травеньУ травні очікується середня місячна температура 15-18 градусів тепла, в гірських районах 11-13 градусів тепла, що на 1-2 градусів тепла вище середніх багаторічних значень.

Глава держави постановив Кабінету міністрів «забезпечити належну координацію та взаємодію центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань подолання наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією, посилення контролю за реалізацією заходів щодо подолання таких наслідків».

Також він постановив вирішити фінансування та забезпечити необхідними ресурсами для ліквідації наслідків негоди.

Крім того Зеленський ухвалив, щоб Кабмін разом із Закарпатською та Івано-Франківською обласними держадміністраціями допомогти ліквідувати наслідки НС, забезпечити людей питною водою, необхідною медичною допомогою та медикаментами та предметами першої необхідності.

Зеленський додатково постановив інформувати населення про обстановку на постраждалих територіях і заходи, що вживаються для подолання наслідків надзвичайної ситуації та нормалізації життєдіяльності.

Нагадаємо, у Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що у західних областях України внаслідок паводків пошкоджено кілька десятків будинків. Закарпатська область постраждала найбільше - станом на 7:00 24 травня залишаються підтопленими 23 житлові будинки. Також водою зруйновано міст місцевого значення на Закарпатті та пошкоджено ще 150 мостових переходів.

Також ураган знеструмив понад сотню населених пунктів на Івано-Франківщині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: