Закарпаття попередньо оцінило збитки від паводка

Читать на русском
На відновлення пошкоджених гідротехнічних споруд, насипів і дамб необхідно не менше 100 мільйонів гривень.

Для ліквідації наслідків паводка на Закарпатті потрібно близько 100 млн грн.

Про це повідомив в.о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, пише УНН, передає Слово і Діло.

«Є пошкоджені в результаті паводка гідротехнічні споруди, насипи, греблі. Для їх відновлення потрібно багато грошей - майже 100 млн грн, за попередніми підрахунками», - розповів він.

Точна сума збитків буде озвучена через декілька тижнів, додав Галас.

«Вчора в районах, постраждалих від паводка, були створені комісії. Вони починають за спеціальною методикою, розробленою урядом, документувати об'єкти, які пошкоджені. Це робота на декілька тижнів, і тільки тоді ми отримаємо остаточну картину коштів, які нам потрібні», - повідомив він.

«Сьогодні на Закарпатті залишаються підтопленими близько сотні дворів. «Будинків підтоплених уже немає. Там, де була вода, вона зійшла - або викачали. Близько 500 га сільгоспугідь підтоплені, дороги вже всі вільні», - зазначив він.

Галас відмітив, що ситуація в підтоплених районах стабілізується.

«По основних річках пішов спад, серйозний спад. Це дуже добре, тому що якби ще трошки - могли б бути нові підтоплення. Ктім, поряд з цим, нові грози в деяких районах проходять. Тому, імовірно, ще буде підніматися рівень води в тих річках, де він опустився. Ми сподіваємося, що обійдеться без нових підтоплень», - резюмував він.

Тим часом в Україні на 26 травня оголосили штормове попередження. У декількох регіонах прогнозується суттєве погіршення погодних умов.

Раніше в уряді заявили, що ситуація в постраждалих від паводка регіонах стабілізується.

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: