Суд не змінив вирок про держзраду Януковича

Читать на русском
Оболонський районний суд Києва відмовив адвокатам екс-президента Віктора Януковича в виправлення описок у вироку по справі про державну зраду.

Оболонський районний суд Києва відмовив адвокатам екс-президента Віктора Януковича в виправлення описок у вироку по справі про державну зраду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на прес-службу суду.

«Суд не вбачає жодних помилок або описок у вироку щодо Віктора Януковича», - відзначили в суді.

«Вирок складено офіційною діловою мовою відповідно до вимог КПК України, а тому в задоволенні заяв захисників про виправлення нібито описок відмовлено», - пояснили рішення суду.

Нагадаємо, сторона захисту Януковича подавала заяву до суду про виправлення описок та роз'яснення вироку у справі про державну зраду.

Зокрема адвокати просили виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом'якшує покарання Януковича - «вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації».

24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва оголосив вирок, яким заочно визнав екс-президента України Віктора Януковича винним у державній зраді і пособництві в агресивній війні і засудив до 13 років позбавлення волі.

Основою звинувачень стало звернення до президента Росії Володимира Путіна від 1 березня 2014 року, в якому Янукович нібито просив ввести війська в Україну.

Захист Януковича подав апеляцію на рішення Оболонського райсуду.

Крім того Янукович фігурує в інших кримінальних процесах, які знаходяться на стадії слідства: незаконне заволодіння державними резиденціями, злочини проти майданівців, економічні злочини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: