Портнов подав до ДБР заяву зі звинуваченнями щодо Порошенка

Читать на русском
Екс-заступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов заявив, що подав у Державне бюро розслідувань заяву зі звинуваченням екс-президента України Петра Порошенка у скоєнні злочину.

Екс-заступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов заявив, що подав у Державне бюро розслідувань заяву зі звинуваченням екс-президента України Петра Порошенка у скоєнні злочину.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Як повернення Портнова до України вплине на Зеленського?Екс-заступник глави АП часів Януковича Андрій Портнов повернувся в Україну. Адвокат Трампа зажадав від Зеленського заарештувати Коломойського. Про те, як ці події вплинуть на Зеленського, поговорили з експертами.

«Порошенко офіційно втратив недоторканність від кримінального переслідування і годину тому ми направили дор Державного бюро розслідувань першу заяву про злочин. Вважаємо його причетним до державної зради, спробі захоплення державної влади і перевищенні влади і службових повноважень», — йдеться в повідомленні.

Портнов також зазначив, що цією дією його команда юристів «набуває ряд процесуальних прав, які використають у залежності від офіційної реакції цього органу протягом декількох днів».

До повідомлення також прикріплене посилання на копію заяви.

У документі Портнов просить ДБР почати досудове розслідування щодо Порошенка і допитати самого екс-президента, членів Ради нацбезпеки і оборони України, а також вищих посадових осіб Збройних сил України.

Портнов вважає, що Порошенко порушив закон, коли після захоплення Росією українських військових моряків запропонував ввести в Україні воєнний стан, який мав би забезпечити скасування та перенесення на невизначений час виборів президента.

Серед злочинів, які приписуються Портновим екс-президенту, — захоплення державної влади, державна зрада та перевищення службових повноважень.

19 травня стало відомо, що колишній перший заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов повернувся до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: