Завдання на літо: які обіцянки мають виконати нардепи

Читать на русском

В Україні 21 липня відбудуться дострокові вибори до Верховної ради, тому в народних депутатів літо нудним не буде. В зв'язку з виборами вони ще більше зацікавлені в тому, щоб виконати всі свої обіцянки. «Слово і Діло» розбиралось, які запевнення депутатам потрібно реалізувати влітку.

Значна частина «літніх» обіцянок пов'язана саме з парламентськими виборами. Наприклад, Сергій Мельничук уже обіцяв балотуватися на наступних виборах, а Олексій Гончаренко запевнив, що піде на вибори від партії «Блок Петра Порошенка». Своєю чергою Андрій Шинькович обіцяв балотуватися в своєму окрузі: «Щоб вони (виборці – ред.) своїм голосуванням підтвердили, що я все робив правильно, що я допустив мінімум помилок, що я зробив достатньо роботи в окрузі, як народний депутат працював досить гідно, представляючи їхні інтереси».

Згідно з обіцякою Віталія Хомутинніка, партія «Відродження» братиме участь у найближчих президентських і парламентських виборах. На президентські вибори від партії йшов Віктор Бондар, який, ми пам'ятаємо, не пройшов до другого туру.

Олег Ляшко пообіцяв, що Радикальна партія не приєднуватиметься до жодної політичної сили на парламентських виборах. «Радикальна партія – це самостійна незалежна політична сила, за яку голосують мільйони українців», – підкреслив лідер фракції.

А до «Опозиційної платформи – За життя» мають приєднатися ще кілька політичних партій. Юрій Бойко дав таку обіцянку ще в листопаді минулого року. За його словами, сама платформа трансформується в політичну партію.

Депутат Сергій Шахов у найближчі місяці має підготувати законопроект про запровадження податку на розкіш для багатіїв, а Юрій Бублик – підтримати законопроект про повернення пільг для чорнобильців, якщо його винесуть на порядок денний.

Владислав Голуб цього літа має виконати свою обіцянку про те, що Мошнівська школа (Черкаська область) отримає систему водовідведення. Обіцянку він давав наприкінці 2017 року. У серпні минулого року був підписаний договір про виконання капітального ремонту каналізаційної системи школи. Сума контракту склала 1,4 млн грн, спочатку він був розрахований до кінця грудня, але потім його продовжили до 30 червня 2019-го.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки влітку мають виконати міністри.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: