Завдання на літо: які обіцянки мають виконати міністри

Читать на русском

Верховна рада 30 травня розгляне відставку уряду. Якщо рішення ухвалять, то до призначення нового складу Кабінету міністрів нинішні його члени працюватимуть із приставкою «в. о.». Проте в них залишилися обіцянки, які потрібно виконати, зокрема, цього літа. «Слово і Діло» розбиралося, що це за зобов'язання.

Найбільше завдань на літо у прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Уже в червні він повинен завершити реалізацію проекту укриття над Чорнобильською атомною електростанцією. «Нове укриття над енергоблоком – унікальна технологічна конструкція, аналогів якої немає в світі», – заявив прем'єр у квітні.

До Дня незалежності Гройсман обіцяв відкрити меморіал Героїв Небесної Сотні. А з 1 липня, згідно з його обіцянкою, проведення низки аналізів для українців стане безкоштовним за умови направлення сімейного лікаря. «Ми прийшли з вами до лікаря сімейного. Він говорить: вам потрібно піти зробити УЗД і здати аналізи. Ви йдете до лікарні, вам говорять: добровільні внески. Але ми це зруйнуємо наступного року. В цьому бюджеті передбачено. З 1 липня 2019 року це вже закладено, пораховано, ми просто маємо цю систему провести в лікарні, й нам потрібен на цей час. Якщо ви прийшли до сімейного лікаря й вам дали направлення до вузького спеціаліста на обстеження – УЗД, рентген, аналізи для вас будуть безкоштовними», – заявив глава уряду. Аналогічна обіцянка є в Уляни Супрун.

Ірина Фріз запевняла, що в червні нарешті запрацює Міністерство у справах ветеранів. Відзначимо, що Фріз призначили очільницею цього відомства ще наприкінці листопада минулого року.

Хороші новини для одеситів є у Володимира Омеляна: міністр інфраструктури обіцяв, що влітку до Одеси зайдуть лоукости Ryanair і WizzAir.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало, хто з політиків перевиконував свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: