ЦВК вимагає у Зеленського, ВР і Кабміну розібратись з умовами тендерів на вибори

Читать на русском
Центральна виборча комісія звернулась до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Центральна виборча комісія звернулась до президента Володимира Зеленського, Верховної ради, Кабінету міністрів та Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється у прес-релізі ЦВК 24 травня.

Дата позачергових парламентських виборів може зсунутися через недосконалість закону про держзакупівліЦВК може не встигнути надрукувати виборчі бюлетені до позачергових парламентських виборів через недосконалість законодавства про держзакупівлі.

Центрвиборчком просить органи влади врегулювати здійснення публічних закупівель під час позачергових виборів народних депутатів.

Зокрема, главу держави, пардамент і уряд просять забезпечити невідкладне ухвалення Радою змін до закону «Про публічні закупівлі».

Від Мінекономіки вимагають надати пропозиції щодо тендерних регулювань.

«Рішення прийнято у зв’язку з тим, що, зважаючи на брак часу для проведення процедур закупівель під час виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року та можливі ризики відміни зазначених процедур закупівель, Комісія позбавлена можливості забезпечити підготовку та проведення цих виборів відповідно до чинного законодавства України у сфері публічних закупівель», – стверджують в ЦВК.

Нагадаємо, раніше голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що за чинною процедурою системи закупівель Центрвиборчком не встигне роздрукувати бюлетені та підготувати виборчий процес.

20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків.

Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної ради і запропонував урядовцям писати заяви про відставку, якщо вони не готові працювати на «благо поколінь».

21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: