У справі Вишинського з'явився ще один підозрюваний

Читать на русском
Журналісту Володимиру Скачку висунули підозру в рамках справи Вишинського. Йому інкримінують підозри в посяганні на територіальну цілісність України.

Відомому київському журналісту Володимиру Скачку надійшла ​​повістка на допит і підозра в посяганні на територіальну цілісність України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє правозахисна платформа Успішна варта.

Стало відомо, коли етапують ВишинськогоПідозрюваного в державній зраді головного редактора РІА Новости Украина Кирила Вишинського 9 березня етапують з Херсонського в Київський СІЗО.

За інформацією правозахисників, справа проти Скачка пов'язана зі справою головного редактора РІА Новости Украина Кирила Вишинського, який був затриманий в травні 2018 року за підозрою в державній зраді і продовжує перебувати в слідчому ізоляторі в Херсоні.

Зазначимо, у вівторок, 5 березня, в Києві співробітники Служби безпеки прийшли з обшуком до квартири Скачка. За підсумками обшуку, який тривав 14,5 годин, журналісту вручили підозру і повістку на допит в Херсоні 11 березня.

У прес-службі СБУ заявили, що обшук проводився в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо осіб, «пов'язаних з антиукраїнською діяльністю російських державних медіа-структур в Україні».

Раніше суд продовжив головному редактору РІА Новости Украина Кирилу Вишинському термін утримання під вартою до 8 квітня.

Нагадаємо, Вишинського за підозрою в державній зраді затримали в Києві 15 травня 2018 року в результаті проведення СБУ обшуку в офісі видання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: