Призначили дату розгляду справи Вишинського по суті

Читать на русском
Колегія суддів Подільського райсуду призначила до розгляду по суті кримінальну справу на 4 квітня.

Колегія суддів Подільського районного суду Києва 26 березня призначила до розгляду по суті кримінальну справу за обвинуваченням керівника РИА Новости Украина Кирила Вишинського на 4 квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс Україна».

Вишинському продовжили запобіжний західРішення колегія суду ухвалила, розглянувши клопотання сторони обвинувачення. При цьому судді відмовили захисту в задоволенні клопотання про повернення обвинувального акта прокурорам.

Повідомляється, що таке рішення суд ухвалив у вівторок за підсумками попереднього засідання.

«Призначити судовий розгляд по кримінальній виробництва... колегією суддів Подільського районного суду у відкритому режимі», - йдеться в ухвалі суду.

Перше засідання з розгляду справи по суті призначено на 14:30 4 квітня

Нагадаємо, подільський районний суд Києва 26 березня задовольнив клопотання прокуратури і продовжив Вишинському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 24 травня 2019 року.

Рішення колегія суду прийняла, розглянувши клопотання сторони обвинувачення. При цьому судді відмовили захисту у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акта прокурорам.

У свою чергу захист заявив про відвід колегії суддів, мотивуючи своє клопотання упередженістю суддів. Зокрема, клопотання про продовження запобіжного заходу не обговорювалося учасниками процесу. Суд пішов у дорадчу кімнату для вирішення питання про заявлений захистом відвід колегії суддів.

18 березня Вишинського доставили в Київ в Лук'янівське СІЗО.

Прокуратура Автономної Республіки Крим 6 березня 2019 року направила до суду обвинувальний акт щодо Вишинського.

Вишинського затримали в Києві в травні 2018 року. У ході обшуків у нього виявили російський паспорт. Йому повідомили про підозру у ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України. Також затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: