Депутати «Народного фронту» оскаржили в КСУ указ Зеленського про розпуск Ради

Читать на русском
Народні депутати Народного фронту оскаржили в Конституційному суді указ президента Володимира Зеленського про достроковий розпуск парламенту.

Народні депутати «Народного фронту» оскаржили в Конституційному суді указ президента Володимира Зеленського про достроковий розпуск парламенту.

Як пише «Слово і Дліо», про це заявив перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, повідомляє прес-служба партії.

Указ Зеленського про розпуск Ради оскаржили у Верховному суді: які перспективи справиЧому указ Зеленського про розпуск Ради оскаржують у Верховному суді, а не в КСУ і які перспективи справи за відсутності норм про коаліцію в законодавстві, ми запитали у юристів.

Він підкреслив, що парламентська коаліція була сформована відповідно до чинного законодавства і припинила свою діяльність відповідною заявою фракції 17 травня 2019 року.

Саме в цей день голова Верховної ради України Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції «Європейська Україна» і розпочався 30-денний термін формування нової коаліції, що визначено чинною Конституцією.

У свою чергу народний депутат фракції Ігор Алексєєв додав, що за процедурою суд має невідкладно визначити суддю для розгляду даного подання, далі суд має розглядати цю справу по суті.

Нагадаємо, у Верховний суд 23 травня надійшла ще одна позовна заява про визнання протиправним і недійсним указа президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

Раніше Верховний суд отримав позов на указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної ради. У прес-службі кажуть, що заявник просить визнати протиправним та нечинним указ Зеленського про дострокові вибори.

Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України суддя протягом п'яти днів з дня подачі позовної заяви виносить ухвалу про таких процессуальныех діях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: