Суд розгляну скаргу «Укрінмаша» на відмову НАБУ в клопотанні

Читать на русском
Столичний райсуд відкрив провадження за скаргою державної госпрозрахункової зовнішньоторговельної та інвестиційної фірми на дії Національного бюро.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд розгляне скаргу державної госпрозрахункової зовнішньоторговельної та інвестиційної фірми «Укрінмаш» на відмову детектива Національного антикорупційного бюро в задоволенні клопотання.

Таке рішення 2 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, фірма «Укрінмаш» подала клопотання до НАБУ у межах кримінального провадження про заволодіння коштами Шосткинського казенного заводу «Імпульс» посадовцями «Укрінмашу» і офшору PH Strategic Business Limited. Однак детектив відмовив у його задоволенні. У зв'язку з цим фірма подала скаргу на постанову детектива.

Вивчивши матеріали, суддя Вишняк відкрив провадження за скаргою.

Нагадаємо, НАБУ розслідує заволодіння коштами заводу зі складу «Укроборонпрому». За версією слідства, посадові особи «Укрінмашу» за попередньою змовою з керівництвом фірми PH Strategic Business Limited в 2017 році заволоділи коштами заводу «Імпульс» на загальну суму майже 16,8 млн грн. За інформацією слідства, завод «Імпульс» рік тому продав кіпрському офшору PH Strategic Business Limited (PH SML далі) 109 пакетів детонаторів за заниженою ціною за 95 тисяч євро за всю партію, після чого детонатори були перепродані сербській компанії Sloboda майже за 684 тис. євро. За версією слідства, таким чином, чиновники «Укрінмашу» могли заволодіти майже 589 тис. євро заводу «Імпульс».

У Національному бюро також з'ясували, що загалом «Укрінмаш» у межах цього контракту поставив PH Strategic Business Limited детонаторів на загальну суму 225 тис. євро. Детективи зазначили, що між «Укрінмашем» і PH SBL був укладений ще один контракт, згідно з яким кіпрській компанії поставили визначених капсул-запалювачів майже на 2,39 млн євро. Кінцевим споживачем товарів, що поставляються за цим контрактом, була та ж сербська компанія Sloboda.

Раніше детективи в цій справі направили до Сербії міжнародний запит. Також суд призначив експертизу детонаторів в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: