Нове керівництво АП: чому Зеленський призначив Богдана

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Не варто вважати Богдана абсолютної маріонеткою Коломойського. Він досить самостійна фігура.

Таку думку на своїй сторінці в Фейсбук висловив політолог Володимир Фесенко, передає Слово і Діло.

«Формула балансу інтересів - Богдан в оточенні «кварталівців». Чому Богдан? З усіх потенційних претендентів на посаду керівника АП, а крім нього це були Шефір, Баканов, Трофимов він був найбільш підготовлений в плані адміністративних і політичних якостей. У тому числі з досвіду політичної комунікації», - вважає Фесенко.

Експерт зазначив, що, судячи з інформації про його кандидатуру, це поєднання жорсткості і гнучкості, жорсткість явно домінує.

Відносно професійних статусів юриста і адміністратора, ймовірно якийсь «мікс» Льовочкіна і Портнова, що дуже важливо для АП, додав політолог.

На його думку, не варто його розглядати як банальну «маріонетку Коломойського».

Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянкуСеред перших кадрових рішень Зеленського - призначення Андрій Богдана та Руслана Рябошапки. Хоча президент обіцяв нових людей.

«Зв'язки між ними, звичайно, є, але я б оцінював Богдана як самодостатню фігуру з великими і самостійними амбіціями. Судячи з усього, він стояв біля витоків приходу Зеленського в політику, і грає свою власну політичну гру», - констатував Фесенко.

Відзначимо, призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначним.

У коментарі «Слову і Ділу» експерт з конституційного права Олександр Москалюк пояснив, що є два закони, що суперечать один одному.

«З одного боку Богдан потрапляє під закон про очищення влади (про люстрацію). І хоча цей закон багато хто вважає неконституційним, сам КСУ ще не прийшов до такого висновку. І як би ми не ставилися до цього закону, він все ще діє, а закон треба виконувати. З іншого боку, згідно із законом про державну службу, глава АП виведений з переліку посад, які підпадають під люстрацію. Ситуація неоднозначна», – зазначив Москалюк.

Раніше ми писали, що Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянку.

Нагадаємо, в перший день президентства Володимир Зеленський провалив відразу дві обіцянки.

Також Зеленський ризикує повторити провалену обіцянку свого попередника Петра Порошенко: зробити так, щоб вибори в парламент проводилися за відкритими списками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: