У Зеленського розповіли, чому Богдан не підпадає під люстрацію

Читать на русском
Заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка пояснив, чому очільник АП Андрій Богдан не підпадає під закон про люстрацію.

Заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка пояснив, чому очільник АП Андрій Богдан не підпадає під закон про люстрацію.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів у кулуарах ВР.

Прохідний бар'єр 3% та скасування «мажоритарки»: навіщо це Зеленському та чим загрожуєЗеленський на консультаціях з главами парламентських фракцій і груп запропонував скасувати мажоритарку та знизити прохідний бар'єр до 3%.

«Закон про очищення влади не поширюється на посади в органах державної влади. Адміністрація президента не є органом державної влади в адміністрація немає жодних владних повноважень, тому закон про люстрацію не поширюється на будь-які посади в АП, крім тих, які є в апараті», - сказав Рябошапка.

«Очевидно, що голова адміністрації, заступники глави не мають посад в апараті, не є державними службовцями і вони не виконують жодних владних повноважень, тому закон про люстрацію абсолютно чіткий – позиція глави адміністрації не підпадає під його межі», - додав він.

Раніше «Схеми» повідомляли, що Андрій Богдан потрапляє під обмеження люстраційного закону і не може працювати на державній службі.

Сам Богдан вважає, що він «абсолютно несправедливо» потрапив під закон про люстрацію.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

У штабі Зеленського спочатку говорили, що Богдан має до них стосунок лише як «давній товариш» шоумена, а пізніше запевняли, що юрист не впливає на погляди Зеленського і є одним із групи юристів, які працюють на ЗеКоманду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: