За все хороше, проти всього поганого: чого чекати від Зеленського найближчим часом

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Судячи з інавгураційної промови, Зеленський і далі продовжить займати позицію за все хороше, проти всього поганого.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Олексій Голобуцький.

«Гройсман швидше за все піде у відпустку. Формально він не буде в.о. Виконуючим обов'язки буде Кубів. Але у Гройсмана й варіантів особливо не було. Логіка інавгураційній промови та попередні речі була така, що Зеленський опонує всім гілкам влади. Фактично, Зеленський себе представляє якимось народним героєм, а не обраним президентом», - міркує Голобуцький.

Експерт звернув увагу, на те, що Зеленський підкреслює свою антиелітарність. Відповідно, зазначив він, логічно, що парламент і уряд бачить його своїм опонентом.

Тепер, підкреслив експерт якщо до розпуску нічого не буде проголосовано у Зеленського є два місяці, і він може вирішити тільки деякі кадрові питання, не більше.

У перший день президентства Зеленський провалив відразу дві обіцянкиПершим указом президента Зеленського став стандартний указ про повноваження Верховного Головнокомандувача, а не розпуск Ради чи народовладдя.

«Потрібно буде чекати новий парламент. Невідомо, скільки триватиме «коаліціада». Фактично два-три найближчих місяці нічого не буде. У підсумку, команда Зеленського отримає певну порожнечу. Ніхто особливо не буде їм опонувати, а вони зможуть подати ситуацію так, щоб виглядати най-най, образно кажучи», - пояснив політтехнолог.

Експерт наголосив, що така ситуація дає можливість Зеленському й далі виступати в руслі за все хороше, проти всього поганого. Він зазначив, що саме такою була позиція, судячи з інавгураційної промови.

«Тобто ніякої особливої ​​конкретики від Зеленського чекати не варто, він буде говорити речі, які можуть сподобатися всім, щоб зберегти основну частину електорату та свій рейтинг», - резюмував Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів.

Раніше Зеленський пообіцяв, що вибори в парламент і місцеві ради будуть проходити за відкритими списками.

Відзначимо, в перший день президентства Зеленський провалив відразу дві обіцянки.

Також «Слово і Діло» проаналізувало, які слова Зеленський говорив частіше та на чому акцентував увагу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: