Марчук пояснив, що зриває обмін полоненими за принципом «всіх на всіх»

Читать на русском
Колишній представник України на перемовинах у Мінську Євген Марчук назвав дві причини зриву перемовин щодо обміну полоненими з бойовиками ДНР/ЛНР, підконтрольними РФ.

Колишній представник України на перемовинах у Мінську Євген Марчук назвав дві причини зриву перемовин щодо обміну полоненими з бойовиками «ДНР/ЛНР», підконтрольними РФ.

По-перше, за його словами, окупанти відмовляються вносити до списку на обмін полоненими за принципом «всіх на всіх» більшу частину українських заручників через те, що вони, ймовірно, зазнали жорстких тортур, які підпадають під воєнний злочин.

У Кремлі відповіли на слова Медведчука щодо військовополоненихКремль бере до уваги зусилля Віктора Медведчука, зокрема спрямовані на звільнення українських моряків.

Марчук пояснив, що йдеться про 80 українців, місцезнаходження яких на Донбасі відомо. Однак підконтрольні Росії бойовики відмовляються вносити їх до списку, заявляючи, що їм вдалося встановити 27 з 107 осіб, запитуваних українською стороною.

«На мій погляд, це може бути пов’язано тільки з одним. Більшість із цих 80 наших могли бути піддані важким тортурам і сліди цих тортур зразу ж видимі. А це Гаага. Інших причин я не бачу», — наголосив Марчук.

По-друге, представники «ДНР/ЛНР» кожного разу включають до своїх списків на обмін засуджених за особливо тяжкі злочини, які не мають ніякого відношення до війни на Донбасі.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запропонував президенту Володимиру Зеленському вчинити «по-християнськи» і почати переговори про обмін полоненими за принципом «всіх на всіх».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: