Україна запропонувала провести обмін заручників за формулою «25 на 25»

Читать на русском
Україна запропонувала Росії 30 березня провести обмін полонених 25 українців на 25 засуджених в Україні росіян.

Україна запропонувала Росії 30 березня провести обмін полонених 25 українців на 25 засуджених в Україні росіян.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В РФ заговорили про обмін моряків. Чи реально звільнити українців у 2019 році?Росія може в 2019 році обміняти українських військових моряків, яких прикордонники РФ захопили в полон у районі Керченської протоки, на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні, пишуть ЗМІ РФ.

Геращенко також додала, що Україна готова забрати 19 українців з окупованих територій і помилувати 72 сепаратиста.

«Ми з Євгеном Кириловичем Марчуком - представником України у Тристоронній контактній групі - направили 16-ий лист представнику Росії в Тристоронній контактній групі Гризлову з пропозицією 30 березня здійснити звільнення заручників та політв'язнів», - сказала Геращенко.

Раніше вона заявляла, що Україна пропонує ОРДЛО обміняти українських полонених на Донбасі на ув'язнених сепаратистів.

«Ми запропонували російській стороні звільнити 79 сепаратистів в обмін на українських полонених, яких утримує на Донбасі ФСБ і російські маріонетки», - сказала Геращенко.

Українській стороні 20 березня передали 60 засуджених з тимчасово окупованої території Луганської області для продовження відбування покарання на підконтрольній уряду України території. Наступна передача запланована на квітень поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: