У Кремлі відповіли на слова Медведчука щодо військовополонених

Читать на русском
Кремль бере до уваги зусилля  Віктора Медведчука, зокрема спрямовані на звільнення українських моряків.

Кремль «бере до уваги» зусилля глави політради партії «Опозиційна платформа - За життя» кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, зокрема спрямовані на звільнення українських моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив в п'ятницю прес-секретар глави президента РФ Дмитро Пєсков, передає «Інтерфакс-Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв повернути з Росії українських політв'язнів та військовополоненихСказано 4 лютого 2019 р.Статус обіцянки: Архів

На питання журналіста, якою була реакція Москви на зусилля Медведчука, Пєсков відповів: «Його зусилля беруться до уваги, поки більше сказати нічого».

Прес-секретар Путіна вкотре повторив, що «поки йде слідство, ступінь провини українських моряків може і повинен встановити суд».

Пєсков назвав передчасним питання про можливість повернення моряків в Україну для відбування там покарання.

На питання, чи є Медведчук посередником в справах між Києвом і Москвою, прес-секретар президента РФ констатував, що Медведчук, «дійсно, займається питаннями повернення та обміну утримуваних осіб і в цьому плані виявляє велику активність».

Нагадаємо, глава політради «Опозиційної платформи - За Життя» Віктор Медведчук пропонує Володимиру Зеленському, якщо він переможе на президентських виборах в Україні, укласти угоду з Москвою і таким чином відновити контроль над Донбасом і отримати дешевий газ і інвестиції з РФ.

Також, за словами Медведчука, Путін може бути готовий звільнити 24 захоплених українських моряків в якості жесту доброї волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: