Зеленський вступив на посаду президента: що пишуть в соцмережах

Читать на русском

Володимир Зеленський офіційно став президентом України. Зібрали, що в соціальних мережах думаю про інавгурацію.
Слово і Діло

Володимир Зеленський 20 травня під час урочистого засідання Верховної ради вступив на посаду президента України.

Під час своєї інавгураційної промови Зеленський оголосив про розпуск Верховної ради, запропонував міністрам піти у відставку, якщо вони не знають, що робити, закликав звільнити генерального прокурора, міністра оборони і главу Служби безпеки України. Президент також назвав ключовим завданням повернення українських територій.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах пишуть про інавгурацію Зеленського.

«Чисто суб'єктивне враження: промова емоційно не зачепила, читання з папірця серйозних речей не проймає. Так що оратор з нього так собі. Рімейк кіно завжди гірший за оригінал», – написав Ігор Соловей.

«Інавгураційну мова, мабуть, писало хтось із 95-го кварталу. Ті ж прийомчики, ті ж обороти. Ставка робилася на емоційність і удавану щирість, але не вийшло через те, що Зеленський взагалі не піднімав ніс від тексту. Не цілком розумні випади проти уряду і Петра Порошенка, а також перепалка з Ляшком взагалі привнесли в промову елементи «базару-вокзалу», – вважає Володимир Макаровський.

«Отже, коротко про інавгураційну промову Зеленського. Максимально обійшов хвилюючу тему для людей у вигляді тарифів. Загальні фрази про те, як зупинить війну на Донбасі, готовий для цього на все та інше бла-бла. Ніякої конкретики. Красиві слова для народу про те, що розпускає Раду. Насправді у Зеленського, з одного боку, немає для цього юридичних підстав. З іншого – є кулуарні домовленості з олігархами і «Народним фронтом», що ця Рада залишиться», – написав Дмитро Корнійчук.

«Тільки за ці нахабні і одночасно перелякані морди «вельмож» на всіх каналах українського телебачення, Зеленського варто було обрати президентом», – написав Володимир Полочанінов.

«Зеленський сказав, що не ми почали цю війну, але не назвав, хто почав (не пролунало Росія). Зазначив, що нам цю війну треба закінчувати. Сказав, що готовий до діалогу і рішучим рішенням, незалежно від того, будуть коштувати вони йому рейтингу або посади. Досить обтічно і красномовно одночасно. Схоже, що Зеленський готовий до спроб вирішити проблему як внутрішню. Тобто дати можливість Росії залишитися за дужками і вирішувати конфлікт як громадянський. З усіма у вигляді поступок бойовикам», – вважає Сергій Стуканов.

«Опоненти Зеленського до сих жили з ілюзією, що «фішечки» – це щось про танці, гумор або приїхати на інавгурацію на велосипеді або щось в цьому роді. Виявляється, фішечки бувають дуже дорослими», – написав Богдан Яременко.

Нагадаємо, юрист Олександр Москалюк розповів «Слову і Ділу», що Володимир Зеленський своїм рішенням про розпуск парламенту порушив юридичну процедуру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: