Уряд Британії підтримав стратегію Мей щодо виходу з ЄС

Читать на русском
Тереза Мей попередила парламент, що Brexit ризикує вислизнути і що Британія може втратити прекрасну можливість.

Прем'єр Великої Битанії Тереза ​​Мей провела засідання уряду. На ньому обговорювалися нові пропозиції щодо Brexit, які повинні були допомогти його схвалення в парламенті.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ВВС у вівторок, 21 травня.

Меркель запропонувала перенести Brexit на початок 2020 рокуКанцлер Німеччини Ангела Меркель вважає можливим перенесення виходу Британії з ЄС (Brexit) на кінець 2019-початок 2020 року.

Уряд повністю погодився з планом Мей, включаючи компроміси в ньому, розраховані на підтримку членів парламенту від Лейбористської партії. У їх числі - ідея короткострокових і тимчасових митних відносин з Євросоюзом, а також заходи щодо захисту прав працівників і навколишнього середовища.

Увечері Мей виступила із заявою щодо останніх рішень уряду. Вона попередила парламент, що червневе голосування стане останнім шансом затвердити угоду про вихід Британії з ЄС. Якщо депутати відхилять законопроект, то узгоджений вихід з Євросоюзу не відбудеться, і Brexit може бути зупинений.

За словами Мей, Brexit ризикує «вислизнути» і що країна може втратити «прекрасну можливість».

Нагадаємо, британські депутати вже тричі відхиляли угоду про вихід з Євросоюзу.

Спочатку Велика Британія планувала вийти зі складу Євросоюзу 29 березня, але до цього терміну так і не визначилася з планом Brexit. У квітні 27 країн-членів ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі домовилися надати Лондону відстрочку до 31 жовтня.

Тереза ​​Мей прийняла цю пропозицію, особливо виділивши можливість довести до кінця розпочатий процес упорядкованого виходу Великої Британії з ЄС. У червні Євросоюз перевірить, чи докладає Лондон усіх необхідних зусиль для Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: