Уряд Великої Британії обговорив перенесення Brexit на два роки – ЗМІ

Читать на русском
Члени британського уряду обговорили можливість перенесення дати виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу на термін до двох років.

Члени британського уряду обговорили можливість перенесення дати виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу на термін до двох років.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила газета The Telegraph.

Через Brexit ЄС змінює правила авіасполученняДо 26 жовтня 2019 року британським авіаперевізникам дозволять надавати послуги повітряного транспортування між Британією та іншими 27 країнами ЄС на певних умовах.

За її даними, Brexit буде відкладений щонайменше до 30 червня, якщо прем'єр-міністру Терезі Мей все ж вдасться переконати депутатів Палати громад в необхідності підтримати наступного тижня досягнуту з Брюсселем угоду про співпрацю. Якщо угоду про умови Brexit буде відхилено втретє, то вихід з ЄС буде перенесений на «більш тривалий» термін, попередила британський прем'єр.

Газета зазначає, що Мей втратила контроль над ситуацією з Brexit і над Консервативною партією, лідером якої вона є. Справа в тому, що відразу 18 членів уряду порушили партійну дисципліну, відмовившись голосувати проти пропозиції раз і назавжди заблокувати можливість реалізації сценарію виходу з ЄС без угоди.

Нагадаємо, британці на референдумі в червні 2016 року віддали 51,89% голосів за вихід країни з ЄС проти 48,11% голосів противників цього.

Відповідно до статті 50 статуту ЄС, Великобританія вийде з ЄС 29 березня 2019 року. Вихід з ЄС через 16 днів поки залишається позицією Великобританії за замовчуванням відповідно до законодавства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: