ЄС завершив підготовку до Brexit без угоди

Читать на русском
ЄС завершив підготовку по виходу Великобританії з ЄС (Brexit) без угоди. У сценарії без угоди Британія стане третьою країною без будь-яких перехідних заходів.

ЄС завершив підготовку шодо виходу Великобританії з ЄС (Brexit) без угоди.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Мей збирає засідання уряду щодо BrexitМіністри розглянуть три варіанти розвитку подій, один з яких - проведення повторного референдуму щодо Brexit.

Єврокомісії повідомляють, що в сценарії «без угоди» Великобританія стане третьою країною без будь-яких перехідних заходів.

«Всі закони ЄС перестануть застосовуватися до Великобританії з цього моменту. Перехідного періоду не буде, як передбачено в угоді на зняття коштів. Це, очевидно, призведе до значних проблем для громадян і бізнесу», - йдеться в повідомленні.

При такому сценарії відносини Великобританії з ЄС будуть регулюватися загальним міжнародним публічним правом, в тому числі правилами Всесвітньої торгової організації. ЄС буде зобов'язаний негайно застосувати свої правила і тарифи на своїх кордонах з Великобританією. Це включає в себе перевірки і контроль митних, санітарних і фітосанітарних стандартів і перевірку відповідності нормам ЄС.

Точно так само громадяни Великобританії більше не будуть громадянами Європейського Союзу. Вони будуть піддаватися додатковим перевіркам при перетині кордонів в Європейський Союз.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пообіцяла підти у відставку в разі схвалення Палатою громад укладеної нею з Брюсселем угоди про умови виходу Британії з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: