У ЄС хочуть перенести Brexit на кінець року

Читать на русском
Брюссель пропонує Британії відкласти вихід із ЄС на дев'ять місяців, якщо парламент країни не проголосує наступного тижня за угоду.

Брюссель пропонує Британії відкласти вихід із ЄС на дев'ять місяців, якщо парламент країни не проголосує наступного тижня за угоду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють ЗМІ.

У ЄП вважають неможливим відтермінування Brexit після 23 травняЄвропарламент вважає неможливим надання відстрочки виходу Британії з ЄС після 23 травня, коли в країнах ЄС почнуться вибори в Європарламент нового скликання.

Учасники саміту ЄС у четвер, 21 березня, обговорюють варіант перенесення Brexit на дев'ять місяців, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерело.

«Євросоюз розглядає питання про те, щоб переконати Британію відкласти Brexit на дев'ять місяців, якщо британський парламент наступного тижня не погодиться із пропозицією Терези Мей», - пише агентство з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Перед цим ЗМІ повідомляли про наміри Брюсселя дати Лондону відстрочку із Brexit до 22 травня.

Прем'єр Великобританії Тереза ​​Мей звернулася напередодні до Євросоюзу із проханням відкласти запланований на 29 березня вихід Великобританії з ЄС до 30 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: