У Зеленського розповіли, чи скоро чекати закону про імпічмент

Читать на русском
Радник президента з юридичних питань Андрій Богдан заявив, що проект закону про імпічмент президента близький до завершення.

Радник президента з юридичних питань Андрій Богдан заявив, що проект закону про імпічмент президента близький до завершення.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на брифінгу у вівторок, 21 травня.

«Текст (законопроекту – ред.) на сьогодні розробляється науковцями, потуг серед науковців було багато, але ми близькі до завершення і наш проект ми спочатку поставимо на публічне обговорення, а потім подамо на розгляд Верховної ради», - сказав він.

За його словами, відповідну ініціативу обов’язково подаватимуть до ВР.

Водночас, Богдан заявив, що питання про те, коли закон про імпічмент приймуть, потрібно адресувати до Верховної Ради.

«Ми готові підписати цей закон в перший же день, коли він поступить з Верховної Ради до Адміністрації президента», - уточнив радник Зеленського.

Закон про імпічмент: що обіцяють кандидати в президентиЧимало кандидатів у президенти дали обіцянку ухвалити закон про імпічмент глави держави або закріпити це в Конституції.

Нагадаємо, 8 квітня екс-президент Петро Порошенко заявив, що закон про імпічмент потрібний, і він готовий до обговорень для напрацювання збалансованого документа.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський в інтерв’ю РБК, опублікованому 18 квітня, заявив, що в разі перемоги на виборах планує подати закон про імпічмент.

Станом на 22 квітня у Раді було зареєстровано близько 5 законів про імпічмент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: