КСУ обрав нового голову – джерело

Читать на русском
Судді Конституційного Суду України у вівторок, 14 травня, обрали нового голову суду. Ним стала Наталія Шаптала.

Конституційний Суд України очолила Наталія Шаптала. Вона змінила на цій посаді Станіслава Шевчука, якому висловили недовіру.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ з посиланням на власне джерело.

Чи зможе КСУ повністю скасувати люстрацію та чи причетний до цього юрист Коломойського?Вранці 14 травня під КСУ зібрались активісти з вимогою не скасовувати закон про люстрацію. За деякий час Конституційний суд знову ухвалив рішення відкласти розгляд конституційності закону. Дата розгляду невідома.

«Новий голова - Шаптала», - сказав співрозмовник агентства.

«Судді обрали новим головою Конституційного Суду Наталю Шапталу. За неї віддали свої голоси 12 суддів», - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, перед цим сьогодні судді КСУ відмовилися розглядати закон про люстрацію, замість цього вони проголосували про недовіру голові суду. В результаті, 14 травня Конституційний Суд звільнив голову Станіслава Шевчука.

Нагадаємо, 27 лютого Конституційний Суд України опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною. Згідно зі скасованою статтею КК України, державні службовці повинні були давати пояснення про джерела їх доходів і доходів своїх близьких родичів. У разі, якщо чиновник не міг цього зробити, його повинні були притягнути до кримінальної відповідальності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: