Конституційний суд звільнив свого голову Шевчука (доповнено)

Читать на русском
Судді Конституційного суду висловили недовіру голові органу Станіславу Шевчуку.  За недовіру проголосували більшість суддів КС.

Судді Конституційного суду проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади судді.

Як пише «Слово і Діло», за даними Bihus.Info, рішення підтримали 12 суддів з 18.

Інавгурація Зеленського відбудеться навіть за відсутності голови КСУ – юристЯкщо голову Конституційного суду України відсторонять від виконання обов’язків до інавгурації обраного президента Володимира Зеленського, законом передбачено, хто його замінить під час церемонії.

Раніше судді Конституційного суду висловили недовіру голові органу Станіславу Шевчуку.Його колеги хотіли таким чином переконати його самостійно піти з посади.

Водночас, висловлення недовіри не передбачене законом «Про Конституційний Суд», як і право суддів звільняти свого голову.

Законом прописана єдина процедура дострокового звільнення голови суду: у разі подання ним відповідної заяви та підтримки колег.

Через те, що Шевчук не хоче залишати посаду голови, члени КС планують взятись за його звільнення з посади судді загалом.

Відповідно до закону, для звільнення судді КС необхідно щонайменше дві третини голосів колег.

Як повідомляє «Дзеркало тижня», за недовіру проголосували більшість суддів КС.

«Українська правда» звернулась по коментар до Шевчука та речника суду. У прес-службі КС не змогли ані підтвердити, ані спростувати інформацію, а сам суддя наразі не відповідає на повідомлення на дзвінки.

Нагадаємо, у березні 2019 року троє суддів Конституційного суду України – Микола Мельник, Сергій Сас та Ігор Сліденко – звернулися до своїх колег iз листом, в якому виступили за відставку очільника КСУ Станіслава Шевчука.

Сам Шевчук назвав «нормальним робочим процесом» листи суддів КС із критикою на його адресу.

Після перемоги на виборах президента Володимира Зеленського з'явилися чутки про можливий зрив його інавгурації через дострокове звільнення Станіслава Шевчука з посади голови КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: