Суд залишив лише один обов'язок сину екс-президента «Енергоатому»

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив продовжити лише один обов'язок одному з підозрюваних у справі заволодіння коштами Южно-Української АЕС.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд продовжив обов'язок здати закордонні паспорти сину колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма Артема.

Таке рішення 7 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняк за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Кіма підозрюють у причетності до заволодіння 27 мільйонами гривень Южно-Української АЕС. За версією слідства, він, використовуючи становище батька, який на той час очолював Южно-Українську АЕС, упродовж 2012-2014 років сприяв перемозі двох комерційних структур у торгах із закупівлі електрощитового обладнання, які проводила атомна електростанція. Обладнання поставлене за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків у розмірі 27 млн грн.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії процесуальних обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши документ, суддя задовольнив його частково, продовживши на 2 місяці лише обов'язок здачі закордонних паспортів.

Нагадаємо, суд поновив запобіжний захід синові екс-президента «Енергоатому». Раніше йому не дістався електронний браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: