Зеленський – президент: що стане головним викликом вже в перші місяці

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

У партії «Слуга народу» є шанси на парламентських виборах, але це не буде такий результат, який «малюють» соціологи.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда.

«Якщо люди вибрали віртуального кандидата в президенти, який не провів жодної зустрічі з виборцями, то виборці можуть проголосувати й за партію якої немає. Це питання свідомості та політичної культури українського виборця. Фактор Зеленського продемонстрував тривожний сигнал. Це сигнал про незрілість, не неналежну політичну культуру в українському суспільстві», - каже Дуда.

Проте, експерт висловив сумнів, що партія «Слуга народу» на парламентських виборах зможе взяти той відсоток, який показує соціологія.

«Соціологи малюють результат, який дублює результат Зеленського в першому турі. Але це не повториться», - вказав політолог.

На його думку, ці перші місяці покажуть або бездіяльність, або неналежну діяльність президента Зеленського.

Я цього не говорив: які обіцянки встиг дати Володимир Зеленський – тестЩе до інавгурації Зеленський дав вже 100 обіцянок. Пропонуємо перевірити чи знаєте Ви, що він обіцяв, а чого ні щодо війни та миру, зниження плати за комуналку, президентські кортежі та літаки.

«Потрібно розуміти, він не зможе продемонструвати нічого нового. Хто б як не відносився до Порошенка, але його президентство було у всіх напрямках оптимальним. Зеленський може йти тільки в руслі цього. Більшого видавити ні з яких сфер він не зможе. Але при цьому, у нього є додаткові зобов'язання. Він багато критикував, говорив про погані дороги, високі тарифи і т.п. Зараз перед новообраним президентом стоїть головний виклик - йому вже в ці перші місяці потрібно показати результат», - говорить Дуда.

Він припустив, що ймовірно будуть спроби відвернути увагу, переводячи стрілки на парламент.

«Але, це не спрацює. Люди все одно захочуть побачити результат, а не протиріччя з ВР», - резюмував Андрій Дуда.

Детальніше про умови, за яких можливий розпуск ВР, за посиланням.

Нагадаємо, сьогодні відбулася інавгурація Зеленського. Особливості проведення інавгурації п'яти президентів України - тут.

Більше дізнатися про обіцянки Зеленського можна пройшовши наш тест.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: