Генсек ООН написав листа Зеленському

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш написав листа новообраному Президенту України Володимиру Зеленському, де висловив підтримку мирного врегулювання на сході України і запевнив у підтримці ООН України.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш написав листа новообраному президенту України Володимиру Зеленському, де висловив підтримку мирного врегулювання на сході України і запевнив у підтримці ООН України.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в копії листа від 13 травня, яке є в розпорядженні українських журналістів, акредитованих при ООН, пише «Укрінформ».

«Хочу висловити мої щирі вітання і найкращі побажання у зв'язку з Вашим обранням на посаду Президента України», - йдеться в документі.

Генсек ООН висловив переконання, що за президентства Зеленського Україна і надалі буде мати «чудові стосунки» з ООН. За його словами, Координатор системи ООН в Україні, як і вся місцева команда організації, готові надавати всебічну підтримку у втіленні Україною Цілей сталого розвитку ООН до 2030-го року, а також сприяти проведенню реформ.

«Користуючись нагодою, хочу висловити повну підтримку ООН найважливіших зусиль Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи в Мінську і Організації з безпеки і співробітництва в Європі у розв'язанні конфлікту на сході України. Закликаю всі сторони оживити дипломатичні зусилля в дусі конструктивного діалогу, з метою втілення Мінських домовленостей», - додав він.

Гутерріш в черговий раз підкреслив, що Організація Об'єднаних Націй віддана суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, сьогодні в Києві відбудеться інавгурація переможця президентських виборів-2019 в Україні Володимира Зеленського.

У МЗС оновили дані про те, хто приїде на церемонію інавгурації Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: