Єврокомісар озвучив плани щодо газових переговорів

Читать на русском
Марош Шефчович відвідав Київ, а незабаром відправиться в Москву, щоб погодити місце і терміни зустрічі з транзиту газу.

Тристоронні переговори щодо транзиту газу повинні початися якнайшвидше, наразі обговорюється місце для зустрічі Росії, України і Єврокомісії.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 20 травня, заявив віце-президент ЄК Марош Шефчович, пише УНІАН.

«Через кілька тижнів я поїду в Москву і там передам також посил про те, що Європейський Союз хоче і має намір якомога швидше відновити ці переговори. Нам потрібен дуже швидкий прогрес. Йдеться не тільки про те, щоб знайти рішення для майбутньої зими, але й про те, щоб укласти новий довгостроковий контракт про транзит природного газу», - сказав Марош Шефчович.

За його словами, укладення такого договору буде найкращою новиною для всіх задіяних сторін: Росія зможе показати, що вона надійний постачальник, Україна покаже, що вона надійний транзитер газу, а Європейський Союз покаже, що він надійний споживач газу.

«Ми хотіли б, щоб був відповідний позитивний результат до літа або на початку осені, але, звичайно, я хотів би, щоб у нас був позитивний результат до початку літніх канікул», - додав Марош Шефчович.

Як повідомлялося, Марош Шефчович представляв ЄС на інавгурації Володимира Зеленського.

Раніше в Нафтогазі заявили, що російська сторона відмовилася проводити тристоронні переговори щодо транзиту газу з Україною і ЄС у травні, на червень переговори не узгоджені.

Як відомо, контракт між Нафтогазом і російським Газпромом щодо транзиту газу закінчується в кінці 2019 року. Два раунди переговорів за участю Єврокомісії результатів не дали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: