Єврокомісія внесла пропозицію щодо транзиту газу

Читать на русском
Положення стосується трьох основних параметрів майбутньої транзитної угоди, а саме тривалості, обсягу і тарифів.

Віце-президент Єврокомісії по енергосоюзу Марош Шефчович заявив за підсумками газових переговорів у Брюсселі, що зробив Росії й Україні «справедливу пропозицію» по транзиту газу після 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Європейська правда.

Газові переговори: які позиції сторін та що буде з транзитом після 2019 рокуУ Брюсселі відбудуться тристоронні газові переговори за участю України, Європейської комісії та Росії щодо транзиту газу.

За його словами, пропозиція покриває три основних параметри майбутньої транзитної угоди, а саме тривалість, обсяги і тарифи.

«Вона також покриває й інші важливі параметри - такі, як інвестиції, підтримка газової системи, технічні і законодавчі вимоги», - повідомив Марош Шефчович.

«Не буду вдаватися в деталі для забезпечення успішності результату, але впевнений, що це справедлива пропозиція, заснована на нашому аналізі і експертних консультаціях», - зазначив віце-президент ЄК.

У той же час міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками тристоронніх переговорів заявив, що Росія і Україна домовилися в травні 2019 року провести міністерські консультації по транзиту газу через Україну, також країни мають намір продовжити роботу на експертному рівні.

Раніше сьогодні повідомлялося, що після переговорів міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Газпром готовий продовжити газові контракти після 2019 року навіть без проведення експертних консультацій.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 січня, відбулися газові переговори в Брюсселі. Головною темою переговорів стали перспективи транзиту газу через територію України після 2019 року. Це другий раунд тристоронніх консультацій щодо газу, перший відбувся в липні минулого року в Берліні. Росія, ЄК і Україна домовилися тоді створити експертну робочу групу для обговорення всіх питань транзиту газу після 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: