РФ і Єврокомісія почали консультації перед газовими переговорами

Читать на русском
Росія і Європейська комісія приступили до консультацій перед тристоронньою зустріччю, на якій обговорюватимуться перспективи транзиту російського газу через Україну.

Росія та Європейська комісія приступили до консультацій перед тристоронньою зустріччю, на якій обговорюватимуться перспективи транзиту російського газу через Україну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські ЗМІ.

«Газпром» зірвав переговори щодо газу. Яке ключове завдання України?Газпром зірвав тристоронні консультації щодо транзиту газу на рівні експертів з України, ЄС та Росії.

Повідомляється, що Росія та Єврокомісія планують обговорити від'єднання балтійських країн від енергосистем Росії та Білорусі (БРЕЛЛ, об'єднує енергосистеми Білорусі, Росії, Естонії, Латвії та Литви).

Нагадаємо, 21 січня в Брюсселі відбудуться тристоронні газові переговори за участю України, Європейської комісії та Росії. Основною темою переговорів буде збереження транзиту російського газу до країн ЄС українськіою територією.

Зазначимо, в «Нафтогазу» песимістичні прогнози щодо сьогоднішніх переговорів. На думку головного виконавчого директора компанії НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка, сторонам не вдасться досягти угод у зв'язку з тим, що російська сторона проігнорувала попередні консультації на експертному рівні.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін очолить українську делегацію на трьохсторонніх консультаціях Україна-Євросоюз-Росія щодо транзиту газу.

Міненерго Росії сподівається на конструктивний діалог на переговорах щодо транзиту газу через Україну, які відбудуться сьогодні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: